Service

APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.
Zware bedrijfsauto’s, trailers, aanhangwagens speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.
Bekijk hier uitleg van de RDW APK controle eisen

 

Onderhoud

Wij kunnen voor u een compleet onderhoudspakket aanbieden. Kleine of grote beurten kunnen uitgevoerd worden. Vanaf de motor tot aan de laadklep kunnen wij ervoor zorgen dat u weer een tijdje vooruit kunt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

In overleg is het mogelijk om uw vrachtwagen compleet van top tot teen na te kijken. Voordat we met eventuele reparaties beginnen wordt er eerst contact met opgenomen om te overleggen wat er allemaal gerepareerd moet worden. Ook kan het voorkomen dat er slijtage delen zijn die nog niet helemaal op zijn maar een advies mee krijgen om deze binnen een periode te laten vervangen.

 

Revisie

Wij zijn gespecialiseerd om oude opleggers en diepladers compleet weer op te knappen.
Vaak is het probleem dat veel opleggers een diepladers niet meer door de APK komen omdat er te veel aan mankeert. Zoals defecte remmen, te veel doorgerotte draagbalken, besturings-delen waar te veel speling op zit en nog tal van andere mankementen.
Wij kunnen dan deze opleggers en diepladers compleet aanpakken en opknappen.

Dit doen wij door bijvoorbeeld:

  • verrotte delen gedeeltelijk of compleet te vervangen.
  • assen en delen van het remsysteem compleet uit elkaar halen en reviseren of vervangen.
  • stuurinrichting spelingsvrij maken door het vervangen van stuurkogels, draaikransen of het reviseren van fusees.
  • elektrische systemen aanpassen of compleet vernieuwen.
  • lucht systemen, zowel het rem- als het luchtveringssysteem, aanpassen naar wens of compleet vervangen.

 

Pechservice

Voor ieder type bedrijf is ´pech onderweg´ natuurlijk een groot probleem want de hele planning zal vast lopen. Of het nu een laadklep is die weigert of een truck of trailer met een technische storing, we zullen u met onze service snel weer op de weg helpen. Een ruim ingerichte servicebus kan ter plekke de storing verhelpen maar indien dit onmogelijk is halen we uw voertuig op met onze servicetruck, desnoods met een dieplader. In onze garage zullen we de storing dan verhelpen. In ons magazijn liggen de meeste gangbare onderdelen, om u snel weer op de weg te krijgen.
We zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag te bereiken op ons telefoonnummer: 0535696119.